Хелоуин 6: Проклятието на Майкъл Майърс (1995)

 

Режисьор : Джо Чапеле 
 
В ролите : Доналд Плезънс, Пол Ръд, Мариан Хаган, Мич Раян, Ким Дарби, Брадфорд Енглиш 
 
Държава : USA 
 
Година : 1995 
 
Времетраене : 88 мин.
 
И така, в шестия филм най-сетне стана немислимото – убиецът получи мотив, причините, поради които Майкъл убива се изясниха, покровът над черната загадка се надигна. Само заради това “Хелоуин 6” (кръстен закачливо “Хелоуин 666”) заслужава похвала. Режисьор е Джо Шапел.
 
Майкъл довършва в самото начало Джейми, но порастналата млада жена има бебе, което успява да скрие. Сега Майкъл се връща за пореден път в Хедънфилд, за да приключи това, за което е призван...
 
Д-р Лумис (Доналд Плезънс в последната роля на живота си) отново идва за да спре чудовището, но разкрива ужасяващи тайни. Томи Дойл, момчето от първия филм се е превърнал в наплашен човек, научил истината за Майкъл – той е омагьосан с проклятието Трън, древно и зло заклинание, обричащо на смърт всички от прокълнатото семейство.
 
Сега Лумис и Дойл трябва да спрат не само Майкъл, но и отвратителната секта друиди, която го е създала и която е хвърлила око на момчето Дани Строуд – търсейки създаването на нов убиец...
 
«Проклятието на Майкъл Майерс» е единственото продължение, от което реално има смисъл. То не само дава обяснение за деянията на Майкъл, но и определено го представя в по-различна, почти трагична светлина.
 
А освен това филма е и много добре пипнат като атмосфера, макар вече това да не е чист хорър, а по-скоро страшна приказка. Специални поздравления заслужава и Доналд Плезънс, който малко преди смъртта си изиграва може би най-добрия Лумис на поредицата.
 
Източник: citadelata.com




{START_COUNTER}